Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Them

– Landsbyidyl med top idrætsfaciliteter midt i naturen

Them ligger syd for Silkeborg i et af Danmarks naturrigeste områder. Them støder mod nord op mod Silkeborgsøerne, Salten Langsø mod øst, Salten å mod syd samt Vrads og Sepstrup Sande mod vest. Alt pakket ind i store skove og plantageområder.

Afvekslende natur tilgængelig med stisystemer

Der er en afvekslende natur. Danmarks højeste træer ved Slåensø, frodig bøgeskov i områderne ned mod Salten Langsø og endeløse granplantager omkring Hjøllund. Der er desuden højdedrag med storslående udsigter, hedeområder som Vrads Sande og masser af unikke søer.

 

Hele området er gennemkrydset af flere enestående stisystemer. En af stierne er ”Naturstien”, der følger den gamle banestrækning fra Silkeborg til Horsens og giver nem og sikker cykeladgang til Silkeborg. Flere nationale cykelruter og vandreruter vidner om områdets kvalitet. Den historiske Hærvej glimrer sig med en spændende strækning omkring Them. Derudover krydser den nationale cykelrute fra Søndervig til København, naturstien Den Skæve Bane og den regionale vandrerute fra Silkeborg til Århus gennem forskellige dele af området.

Overnat i naturen

Mulighederne for overnatning i og ved naturen er gode. Der findes flere naturlejrpladser og shelters samt campingpladser, vandrehjem og hotel. Du har derfor mange muligheder for aktiv brug af naturen aktiv brug af naturen – uanset om du vil vandre, cykle, ride eller køre i bil rundt i naturen.

Idrætsfaciliteter der er en langt større by værdig

Selvom Them er en oplandsby er idrætsfaciliteterne i byen imponerende. Them-Hallerne ved Frisholm råder over faciliteter, mange byer drømmer om. Multihallen er en topmoderne hal med bl.a. glasbue og springgrav. Them-Hallerne – Them Hallen og Idrætshallen huser alt fra håndbold, fodbold, badminton, foredrag og store fester. Svømmehallen byder på konkurrencehal, opvarmet bassin, børnebassin og stort wellness område. Svømmehallen samler ofte de lokale til enten morgensvømning eller fredagens kurbadaftener. Hallernes fitnesscenter byder på forskellige holdtræninger samt individuelle træningsredskaber, hvor der kan trænes når det passer ind i familielivet.

Svømmehallen forvandles til Fest i vand

Hvert år besøges Fest i Vand af ca. 3000 børn, unge og voksne med forskellige funktionsnedsættelser sammen med deres forældre, hjælpere og pædagoger. Over en weekend bliver Them Svømmehal forvandlet, så gæsterne møder et badeunivers, der virker som et sanse-bombardement med masser af oplevelser og kropslige udfordringer. 

Et trygt sted at vokse op

Them Børnehus er opdelt på 2 adresser for henholdsvis de store og små børn. I Bøgehusets trygge rammer trives de 0-3 årige mens de større børn leger i Askehuset. Er børnene mere til bondegårdspasning er den lokale private vuggestue og børnehave Stengården-Hestehaven en mulighed. På gården lidt uden for Them er der gode rammer og masser af dyr, bl.a. islandske heste, kaniner, katte, afrikansk hængebugsvin, hunde og høns. Skolen i Them – Frisholm Skole følger børnene fra 0. – 9. klasse.

Them

Indbyggere
Afstande
Indkøb

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​