Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Virklund

– En by der smelter sammen med naturen

Virklund ligger ca. 5 km syd for Silkeborg mod Horsens. Byen ligger naturskønt omkranset af Silkeborg Vesterskov og Sønderskov og midt mellem Thorsø, Ellesø og Brassø.

Og netop naturen og placeringen tæt på Silkeborg gør Virklund særdeles attraktiv blandt børnefamilier. Med vejnavne som Paradisvejen, Fyrrebakken og Hjortekæret vidner det om, at by og natur smelter sammen. Det kuperede terræn og badesø midt i byen giver både beboere og gæster uanede outdoor muligheder.

Fra skihop til outdooraktiviteter

Vidste du, at Silkeborg var en rigtig vintersportsby i 1940’erne? Duedals Bjerg i Thorsø Bakker blev brugt som hopbakke på et af Danmarks få skisportssteder. I 1946 blev der afholdt jyllandsmesterskab i både slalom og skihop. Når du går tur i skoven, kan du stadig se hoppet, der i dag ligner mere et jordskred end en hopbakke.

I dag er der stadig masser af liv og aktivitet i Virklund, hvor Virklund Boldklub danner rammer om alle mulige fritidsaktiviteter for børn og voksne. Et af de nyere initiativer er Virklund Outdoor, hvor medlemmerne ved at betale et årligt familiekontingent får adgang til outdoorarrangementer, en grejbank med outdoorudstyr (f.eks. kajakker, SUP boards og trangiaer) til fri afbenyttelse og adgang til saunaen ved Thorsøbadet. Saunaen er åben i vinterbadesæsonen fra oktober til marts. Du er også meget tæt på de velbesøgte badeanlæg ved Almind Sø: Østre og Vestre Søbad.

Virklund er:

Balance mellem virksomhed og vigtige værdier

Elsemarie Østergaard
Indehaver af Incosmetics

Attraktive rammer med frivillige kræfter

Vores rigtig mange frivillige kræfter er med til at gøre Virklunds rammer endnu mere attraktive. Det er både for små, mellemstore, voksne og seniorer, at der er utroligt mange tilbud tilvejebragt af vores frivillige kræfter. Så der er noget at tage sig til for enhver alder og smag og på den måde er de fleste ansigter også kendte for hinanden, hvilket skaber en naturlig tryghed og mulighed for at få et godt netværk.

Bo i skoven og tæt på resten

Med åbningen af Nordskovvej er det blevet meget lettere at bo i det sydlige Silkeborg og køre til Aarhus. Du slipper for trafikken gennem midtbyen og kan nyde den smukke skov, før du rammer Silkeborgmotorvejen, også kendt som Danmarks Smukkeste Motorvej. Det er også let at komme sydpå til både Skanderborg, Horsens og Vejle.

Virklund i tal

Indbyggere
Afstande
INDKØB

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​