Det gode liv FOR BØRN I SILKEBORG

– Nysgerrighed, samvær, kastanjedyr

Vi går op i, at børn i Silkeborg Kommune har gode rammer for et herligt børneliv, med plads til udfoldelse, udendørsaktiviteter og kreativ leg. Kommunen har et rigt og varieret udbud af pasningstilbud. Nogle institutioner fokuserer for eksempel særligt på kultur, naturoplevelser og bevægelse. I forældre kender jeres barn bedst, med de særlige kendetegn og interesserer, barnet har. For at finde den rette dagpleje, vuggestue eller børnehave, kan I tage et nærmere kig på de enkelte pasningstilbud i Silkeborg Kommune.

Silkeborg Kommune har pasningsgaranti for børn i alderen 30 uger til skolestart. Garantien gælder en plads i kommunen, dog ikke en plads i et bestemt distrikt eller institution. I de fleste tilfælde tilbydes barnet en plads i eget, eller alternativt tilstødende skoledistrikt, og Pladsanvisningen gør alt hvad de kan, for at imødekomme forældrenes ønsker.

Børneliv

Barselstirsdag på Café Drewsens

 

Et godt børneliv i Silkeborg kan starte med en god kop kaffe og morgenmad til små priser for mor eller far. Café Drewsens gjort sig umage for at gøre tirsdag formiddag til noget særligt for dig, der er på barsel. Her kan du møde andre forældre og børn i Silkeborg – og vende verdenssituationen i hyggeligt selskab.

Baby der smiler

Babysalmesang
i den lokale kirke

– eller måske cafébesøg
med mødregruppen

Det behøver ikke at være ensomt at gå på barsel, da du i Silkeborg Kommune kan finde forskellige aktiviteter for både mødre/fædre og de skønne babyer. Mange af kirkerne i kommunen arrangerer ugentlige aktiviteter, som f.eks. babyrytmik eller babysalmesang i Silkeborg Kirke. Her har I mulighed for hyggeligt samvær, at netværke med andre nybagte forældre og måske skabe nye relationer.

FabLab – for børn i silkeborg

– børneliv med mulighed for
designtænkning og digital fabrikation

I en hverdag, hvor teknologien fylder en stor del, er det vigtigt at lære skolebørn og unge at kunne tænke teknologi ind som en naturlig del af problemløsning i deres hverdag – samt lære at forholde sig kritisk til de teknologier, de omgås. Som en del af Skoleafdelingens Videnscenter er der skabt et værksted, som kaldes et Fablab.

FabLab er en forkortelse for Fabrikations Laboratorium. Det er et værksted, hvor skoleelever fremstiller næsten alt med de nyeste digitale teknologier – ved hjælp af programmeringsværktøjer, 3D-printere og forskellige former for materialer. Disse bruges til at fremstille fysiske ting gennem digitale processer. Initiativet er til stor glæde for børnene, der lærer at bruge nye digitale teknologier og udvikler deres kompetencer.

Børneliv
Vækst og udvikling i Silkeborg Kommune
Vækst og udvikling i Silkeborg Kommune
Vækst og udvikling i Silkeborg Kommune

Få mere at vide om Silkeborg Kommunes planer for vækst og velværd for år 2018-2030.

DOWNLOAD UDVIKLINGSSTRATEGI (PDF)

Læs også

NYTTIGE LINKS TIL TILFLYTTERE