Børn i Silkeborg
- Vi har en klar vision for, hvordan fremtiden skal være

DET GODE LIV FOR BØRN I SILKEBORG

Nysgerrighed, samvær og kastanjedyr

Vi går op i, at børn i Silkeborg Kommune har gode rammer for et herligt børneliv, med plads til udfoldelse, udendørsaktiviteter og kreativ leg. Kommunen har et rigt og varieret udbud af pasningstilbud. Nogle institutioner fokuserer for eksempel særligt på kultur, naturoplevelser og bevægelse. I forældre kender jeres barn bedst, med de særlige kendetegn og interesserer, barnet har. For at finde den rette dagpleje, vuggestue eller børnehave, kan I tage et nærmere kig på de enkelte pasningstilbud i Silkeborg Kommune.

 

Silkeborg Kommune har pasningsgaranti for børn i alderen 30 uger til skolestart. Garantien gælder en plads i kommunen, dog ikke en plads i et bestemt distrikt eller institution. I de fleste tilfælde tilbydes barnet en plads i eget, eller alternativt tilstødende skoledistrikt, og Pladsanvisningen gør alt hvad de kan, for at imødekomme forældrenes ønsker.

BARSEL PÅ CAFÉ

Et godt børneliv i Silkeborg kan starte med en god kop kaffe og morgenmad til små priser for mor eller far. Flere af byens cafeer har gjort sig umage for at gøre formiddagene til noget særligt for dig, der er på barsel. Her kan du møde andre forældre og børn i Silkeborg – og vende verdenssituationen i hyggeligt selskab.

FABLAB – FOR BØRN I SILKEBORG

– Børneliv med mulighed for designtænkning og digital fabrikation

I en hverdag, hvor teknologien fylder en stor del, er det vigtigt at lære skolebørn og unge at kunne tænke teknologi ind som en naturlig del af problemløsning i deres hverdag – samt lære at forholde sig kritisk til de teknologier, de omgås. Som en del af Skoleafdelingens Videnscenter er der skabt et værksted, som kaldes et Fablab. Du finder Fablab på Campus Bindslevsplads. 

 

FabLab er en forkortelse for Fabrikations Laboratorium. Det er et værksted, hvor skoleelever fremstiller næsten alt med de nyeste digitale teknologier – ved hjælp af programmeringsværktøjer, 3D-printere og forskellige former for materialer. Disse bruges til at fremstille fysiske ting gennem digitale processer. Initiativet er til stor glæde for børnene, der lærer at bruge nye digitale teknologier og udvikler deres kompetencer.

Få mere at vide om Silkeborg Kommunes planer for vækst og velværd for år 2018-2030.

Spejder, trompet eller skoleskak?

– Vi ønsker at styrke børnenes kreative dimension

Drømmer dit barn om at gå til fritidsaktiviteter, få nye venner eller lære at spille på et musikinstrument? Silkeborg Kommune bugner af varierende muligheder. Vi tilbyder alt fra håndbold, fodbold, ballet og på Den Kreative Skole kan børnene forfølge deres forfatterdrømme, gå til teater, dans eller udfolde sig kreativt i form at billedkunst.

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​