Fællesskab
og gode naboer
- Lokalområder har en helt særlig atmosfære

Oplev alle lokalområder herunder:

Silkeborg kommune er mere end Silkeborg by

- Lokalområder med sjæl og nære relationer

Silkeborg Kommune er beliggende lige i smørhullet af Jylland og midt i det smukke Søhøjland. Vi er Danmarks 9. største kommune og hjem for knap 100.000 borgere – og har fortsat vokseværk. Vi har en dynamisk hovedby med en bred vifte af uddannelsesinstitutioner, et levende handelsliv, museer og teatre, caféer og restauranter og klassiske parcelhuskvarterer med hyggelige stisystemer og kort til alt.

Men Silkeborg Kommune er meget andet en Silkeborg by – vi har f.eks. mere end 13 skønne lokalområder. Både nord, syd, øst og vest for byen ligger mindre byer og landsbyer, med et stærkt lokalt fællesskab og sammenhold – ligesom de nødvendige faciliteter og institutioner er tilstede. Nedenfor sætter vi fokus på forskellige lokalområder, som er seriøse overvejelser værd, hvis du ønsker at flytte.

Bryrup
Them
Gjessø
Resenbro
Sorring
Voel
Gjern
Kragelund
Vinderslev
Kjellerup
Thorning
Fårvang
Ans

Ans

– Smørhullet mellem Silkeborg, Viborg, Aarhus og Randers

Ans ligger naturskønt lige i smørhullet mellem Silkeborg, Viborg, Aarhus og Randers og har dermed utrolig mange jobmuligheder inden for kort rækkevidde. Med Tange Sø og Gudenåen som nabo er Ans omringet af et smukt og varieret landskab, som også er et aktivt samlingssted med søbad, shelterplads og sejlklub.

Bryrup

– En perle midt i Danmarks smukkeste natur

Bryrup er en del af lokalområdet ”Skovlandet”  og et af de lokalområder beliggende i den sydlige del af Silkeborg Kommune. Og netop skove, søer, bakker og dale gør Bryrup til noget særligt. Her kan du for alvor bo i naturen og samtidig være tæt på byliv og arbejdspladser i de større nabobyer.

Fårvang

– Bo lokalt med arbejdspladsen tæt på

Fårvang er kendt for sine mange lokale arbejdspladser. Sammen med den særdeles centrale placering mellem Silkeborg, Viborg, Aarhus og Randers tiltrækker Fårvang mange tilflyttere, der ønsker at bo lokalt og trygt, med en kort vej til arbejdet. Men Fårvang er mere end en god beliggenhed. Byen er tidligere kåret som årets lokalområde pga. det store sammenhold og aktiviteter, der er på tværs af byens borgere.

Gjern

– En oase midt i det jyske Søhøjland

Gjern ligger som en lille oase i det bakkede Søhøjland. Omgivet af Gjern bakker er der uanede muligheder for naturelskere at finde en vandrerute, der passer til dagen og vejret. Og netop naturen får flere og flere til at søge mod Gjern som hjemby eller besøge det unikke område på feriecenteret Landal Søhøjlandet med bl.a. badeland og golfbane. I Gjern kan du bo i naturen, og have gavn af, den lokale tryghed for børnene, mens du er tæt på jobbet i ex. Aarhus

Gjessø

- Børnefamiliens paradis

Gjessø ligger på Margueritruten lidt syd for Silkeborg. Gennem kuperet skove og smukke udsigter ligger Gjessø som en lille perle med et særdeles velfungerende samfund, som huser rigtig mange børnefamilier. Midt i byen finder man en af Danmarks højest beliggende søer med naturligt kildevæld, som fungerer som samlingspunkt for byen både sommer og vinter.

Grauballe

- Foreningsliv, fredagsøl og masser af børn!

Grauballe. Siger det dig noget? Måske har du hørt om Grauballemanden. Og ja, det velbevarede jernalderfund blev rigtig nok fundet i en mose ved byen Grauballe i 1953. Men i dag er der ikke meget mosefund over de godt 800 indbyggere i den aktive by fyldt med børnefamilier, der mødes til både sport, kultur og byfest.

Kjellerup

– Et dynamisk og spændende midtpunkt

Kjellerup er en livlig handelsby centralt beliggende i hjertet af Midtjylland med et stort opland mellem Viborg og Silkeborg. Byen har mange spændende forretninger, erhvervsvirksomheder samt arrangementer. I Kjellerup finder du også Arena midt som er byens samlingspunkt til sport, arrangementer, byfester, cykelløb og meget andet. Og så er Kjellerup et rigtig godt og trygt sted at vokse op med masser plads, aktiviteter og sammenhold.

Kragelund

– Sammenhold og nem motorvejadgang

I Kragelund bor du i nem kørerafstand til både Silkeborgmotorvejen og rute A13, der hurtigt kan føre dig til et væld af arbejdspladser. Alt imens du er på job, kan børnene boltre sig i en tryg by med institutioner og skole midt i naturen. Med Bøllling Sø som nabo og smukke skovområder tæt på, har Kragelund alt hvad børnefamilien kan ønske sig.

Laven

- Et helt særligt lokalsamfund på kanten af Julsø

Laven er nok det nærmeste, du kommer en bjergby i Danmark. For at køre ind i Laven, er som at komme til en højtliggende by sydpå. Det bakkede terræn betyder, at der er en vidtstrakt udsigt over Julsø med Himmelbjerget og skovklædte skråninger, så langt øjet kan se. Selv togstationen, der kobler byen til Aarhus og Herning, ligger på kanten af søen og kandiderer som landets nok smukkest beliggende togstation.

Linå

- Hvor skov og eng møder et levende fællesskab

Linå er den trygge vej til sport, Linå er en kop kaffe i skoven, Linå er boldspil i hallen om lørdagen, Linå er et dyp i søen og en aftentur i kajakken. Linå er en levende landsby, der hvor vejen bugter sig mellem skov, marker og heste på græs – godt 8 kilometer fra Silkeborg.

Resenbro

– Landsbyidyl langs Gudenåen

Resenbro ligger langs Gudenåen på den ene side og Danmarks smukkeste golfbane, sø og skovområder på den anden side af byen. Og med blot 6 km til Silkeborg tiltrækker Resenbro familier, der gerne vil lokallivet men også let kan cykle eller tage bybussen til Silkeborg.

Salten

- Nært bysamfund med sø og godt naboskab

Salten er en landsby i det midtjyske, som på trods af sin lille størrelse har mange engagerede indbyggere, der arrangerer alt fra fællesspisning til brætspilsaftener, julemarked og gymnastik. Salten og Them er nærmest vokset sammen – og institutioner, skole og indkøb ligger i Them.

Silkeborg

– Bo centralt, hvor der sker en masse

Bo i byen med naturen i baghaven. Du er aldrig langt fra naturen uanset, hvor du bor i Silkeborg by. Her får du det bedste fra 2 verdener – naturens ro og udfoldelsesmuligheder samtidig med et fantastisk handelsliv, pulserende kulturliv og alle de muligheder en moderne børnefamilie sætter pris på. Her får du alt det du kan forvente af Danmarks 9. største kommune.

Sjørslev-Demstrup

- Små byer med fællesskab og foreningsliv

I Sjørslev-Demstrup er det er særligt fællesskab. De to mindre byer Sjørslev og Demstrup har tilsammen kun lidt over 600 indbyggere – men målt på aktiviteter og faciliteter, er de ikke til at komme udenom. Her er kultur og sport for alle.

Skægkær

- Med nyt boligområde og aktivt fællesskab

Skægkær ligger omgivet af mark og skov nordvest for Silkeborg. Alligevel er du tæt på byens pulserende liv, hvad enten det er i Viborg eller Silkeborg. Fra Skægkær kan du nå midtbyen på bare 20 minutter. Og med en placering 3 minutter fra motorvejen, når du Store Torv i Aarhus på 45 minutter. 

Sorring

– Landsbyen på toppen

Sorring ligger som Danmarks højest beliggende by. Med sine 148 meter over havet er der fra Sorring en fantastisk udsigt over Søhøjlandets bakkede landskab. Med kort afstand til både Silkeborg (15 km) og Aarhus (25 km) er Sorring en landsby strategisk godt placeret i forhold til vækst. Og væksten har allerede sat sine spor med ny børnehave, udvidet skole, ny idrætshal og nyudstykkede grunde.

Them

– Landsbyidyl med top idrætsfaciliteter midt i naturen

Them er en af de landsbyer, der har, hvad andre drømmer om. Beliggende i et af Danmarks naturrigeste områder byder Them på uovertrufne naturoplevelser. Men ikke nok med det, råder Them over idrætsfaciliteter som f.eks svømmehallen, der er populær også uden for byskiltet. Via Naturstien kan du cykle trygt til Silkeborg og få dagens motion.

Thorning

– Centrum for familie- og pendlerlivet

Thorning ligger centralt midt mellem Silkeborg, Viborg og Herning, hvor Silkeborgs bakkede landskab overgår til fladere langstrakte hede- og plantageområder. Thorning er en by, der har meget at byde på og overraskende mange arbejdspladser. Her kan du bo med det historiske vingesus fra Steen Steensen Blicher i en tryg og  moderne landsby med mange aktiviteter.

Vinderslev

– Landsbyliv med perfekte rammer til børnefamilien

Mellem Silkeborg og Viborg ligger den lille landsby Vinderslev med ca. 500 indbyggere. Landsbyen er lille i størrelse men stor på sammenhold og faciliteter. Byens børnehave og skole har fantastiske rammer med mulighed og plads til at boltre sig på. Og med kort afstand til adskillige arbejdspladser er Vinderslev rammen om et skønt familieliv.

Virklund

– En by der smelter sammen med naturen

Netop naturen og placeringen tæt på Silkeborg gør Virklund særdeles attraktiv blandt børnefamilier. Med vejnavne som Paradisvejen, Fyrrebakken og Hjortekæret vidner det om, at by og natur smelter sammen. Det kuperede terræn og badesø midt i byen giver både beboere og gæster uanede outdoor muligheder.

Voel

– Centrum for familie og håndbold

Voel er måske bedst kendt for sin stærke håndboldklub, men burde også være kendt for det store lokale fællesskab og engagement i byens foreninger. Byen er hjem for ca. 1.600 borgere og godt beliggende mellem Silkeborg, Aarhus, og Viborg. Et ideelt sted for børnefamilierne med lokal tryghed og tæt på utallige arbejdspladser, hvilket mange allerede har fået øje på.
Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​