Fællesskab
og gode naboer
- Lokalområder har en helt særlig atmosfære

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Silkeborg kommune er mere end Silkeborg by

- Lokalområder med sjæl og nære relationer

Silkeborg Kommune er beliggende lige i smørhullet af Jylland og midt i det smukke Søhøjland. Vi er Danmarks 9. største kommune og hjem for knap 100.000 borgere – og har fortsat vokseværk. Vi har en dynamisk hovedby med en bred vifte af uddannelsesinstitutioner, et levende handelsliv, museer og teatre, caféer og restauranter og klassiske parcelhuskvarterer med hyggelige stisystemer og kort til alt.

Men Silkeborg Kommune er meget andet en Silkeborg by – vi har f.eks. mere end 13 skønne lokalområder. Både nord, syd, øst og vest for byen ligger mindre byer og landsbyer, med et stærkt lokalt fællesskab og sammenhold – ligesom de nødvendige faciliteter og institutioner er tilstede. Nedenfor sætter vi fokus på forskellige lokalområder, som er seriøse overvejelser værd, hvis du ønsker at flytte.

Ans

– Smørhullet mellem Silkeborg, Viborg, Aarhus og Randers

Ans ligger naturskønt lige i smørhullet mellem Silkeborg, Viborg, Aarhus og Randers og har dermed utrolig mange jobmuligheder inden for kort rækkevidde. Med Tange Sø og Gudenåen som nabo er Ans omringet af et smukt og varieret landskab, som også er et aktivt samlingssted med søbad, shelterplads og sejlklub.

Bryrup

– En perle midt i Danmarks smukkeste natur

Bryrup er en del af lokalområdet ”Skovlandet”  og et af de lokalområder beliggende i den sydlige del af Silkeborg Kommune. Og netop skove, søer, bakker og dale gør Bryrup til noget særligt. Her kan du for alvor bo i naturen og samtidig være tæt på byliv og arbejdspladser i de større nabobyer.

Fårvang

– Bo lokalt med arbejdspladsen tæt på

Fårvang er kendt for sine mange lokale arbejdspladser. Sammen med den særdeles centrale placering mellem Silkeborg, Viborg, Aarhus og Randers tiltrækker Fårvang mange tilflyttere, der ønsker at bo lokalt og trygt, med en kort vej til arbejdet. Men Fårvang er mere end en god beliggenhed. Byen er tidligere kåret som årets lokalområde pga. det store sammenhold og aktiviteter, der er på tværs af byens borgere.

Gjern

– En oase midt i det jyske Søhøjland

Gjern ligger som en lille oase i det bakkede Søhøjland. Omgivet af Gjern bakker er der uanede muligheder for naturelskere at finde en vandrerute, der passer til dagen og vejret. Og netop naturen får flere og flere til at søge mod Gjern som hjemby eller besøge det unikke område på feriecenteret Landal Søhøjlandet med bl.a. badeland og golfbane. I Gjern kan du bo i naturen, og have gavn af, den lokale tryghed for børnene, mens du er tæt på jobbet i ex. Aarhus

Gjessø

- Børnefamiliens paradis

Gjessø ligger på Margueritruten lidt syd for Silkeborg. Gennem kuperet skove og smukke udsigter ligger Gjessø som en lille perle med et særdeles velfungerende samfund, som huser rigtig mange børnefamilier. Midt i byen finder man en af Danmarks højest beliggende søer med naturligt kildevæld, som fungerer som samlingspunkt for byen både sommer og vinter.

Kjellerup

– Et dynamisk og spændende midtpunkt

Kjellerup er en livlig handelsby centralt beliggende i hjertet af Midtjylland med et stort opland mellem Viborg og Silkeborg. Byen har mange spændende forretninger, erhvervsvirksomheder samt arrangementer. I Kjellerup finder du også Arena midt som er byens samlingspunkt til sport, arrangementer, byfester, cykelløb og meget andet. Og så er Kjellerup et rigtig godt og trygt sted at vokse op med masser plads, aktiviteter og sammenhold.

Kragelund

– Sammenhold og nem motorvejadgang

I Kragelund bor du i nem kørerafstand til både Silkeborgmotorvejen og rute A13, der hurtigt kan føre dig til et væld af arbejdspladser. Alt imens du er på job, kan børnene boltre sig i en tryg by med institutioner og skole midt i naturen. Med Bøllling Sø som nabo og smukke skovområder tæt på, har Kragelund alt hvad børnefamilien kan ønske sig.

Resenbro

– Landsby idyl langs Gudenåen

Resenbro ligger langs Gudenåen på den ene side og Danmarks smukkeste golfbane, sø og skovområder på den anden side af byen. Og med blot 6 km til Silkeborg tiltrækker Resenbro familier, der gerne vil lokallivet men også let kan cykle eller tage bybussen til Silkeborg.

Silkeborg

– Bo centralt, hvor der sker en masse

Bo i byen med naturen i baghaven. Du er aldrig langt fra naturen uanset, hvor du bor i Silkeborg by. Her får du det bedste fra 2 verdener – naturens ro og udfoldelsesmuligheder samtidig med et fantastisk handelsliv, pulserende kulturliv og alle de muligheder en moderne børnefamilie sætter pris på. Her får du alt det du kan forvente af en top 9 by i Danmark.

Sorring

– Landsbyen på toppen

Sorring ligger som Danmarks højest beliggende by. Med sine 148 m over havet er der fra Sorring en fantastisk udsigt over Søhøjlandets bakkede landskab. Med kort afstand til både Silkeborg (15 km) og Aarhus (25 km) er Sorring en landsby strategisk godt placeret i forhold til vækst. Og væksten har allerede sat sine spor med ny børnehave, udvidet skole, ny idrætshal og nyudstykkede grunde.

Them

– Landsbyidyl med top idrætsfaciliteter midt i naturen

Them er en af de landsbyer, der har, hvad andre drømmer om. Beliggende i et af Danmarks naturrigeste områder byder Them på uovertrufne naturoplevelser. Men ikke nok med det, råder Them over idrætsfaciliteter som f.eks svømmehallen, der er populær også uden for byskiltet. Via Naturstien kan du cykle trygt til Silkeborg og få dagens motion.

Thorning

– Centrum for familie- og pendlerlivet

Thorning ligger centralt midt mellem Silkeborg, Viborg og Herning, hvor Silkeborgs bakkede landskab overgår til fladere langstrakte hede- og plantageområder. Thorning er en by, der har meget at byde på og overraskende mange arbejdspladser. Her kan du bo med det historiske vingesus fra Steen Steensen Blicher i en tryg moderne landsby med mange aktiviteter.

Vinderslev

– Landsbyliv med perfekte rammer til børnefamilien

Mellem Silkeborg og Viborg ligger den lille landsby Vinderslev med ca. 500 indbyggere. Landsbyen er lille i størrelse men stor på sammenhold og faciliteter. Byens børnehave og skole har fantastiske rammer med mulighed og plads til at boltre sig på. Og med kort afstand til adskillige arbejdspladser er Vinderslev rammen om et skønt familieliv.

Voel

– Centrum for familie og håndbold

Voel er måske bedst kendt for sin stærke håndboldklub, men burde også være kendt for det store lokale fællesskab og engagement i byens foreninger. Byen er hjem for ca. 1.600 borgere og godt beliggende mellem Silkeborg, Aarhus, og Viborg. Et ideelt sted for børnefamilierne med lokal tryghed og tæt på utallige arbejdspladser, hvilket mange allerede har fået øje på.

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​