Foodies fulde af idéer

Christina Meyer og Nanna Bahtic

Christina Meyer og Nanna Bahtic. To veninder, der har succes med café i Silkeborg. Fordi de elsker mad og elsker at få ideer.

”Fordi vi er foodies,” siger Nanna Bahtic, som forklaring på, hvorfor det lige var mad, hun og veninden, Christina Meyer, kastede sig over, da de sidste år besluttede at åbne deres egen cafe og take away, Green Habits, i hjertet af Silkeborg. Som så ofte før havde de to veninder været på café i byen, og var enige om, at byen manglede en cafe med lækker, sund mad og take away. Et reelt alternativ.

”Det skulle i hvert fald ikke være icebergsalat og Thousand Island dressing,” fortæller Christina.
Det er netop blevet fyraften og vi sidder foran den lille café i Nygade, hvor tjekkede havemøbler med pastelfarvede puder skaber en fin lounge i gaden. Nanna henter fyraftensøl og sodavand hos naboen – baren lige ved siden af.

Tid til noget nyt

”Vi ville gerne prøve at være selvstændige, og det var lidt mindre farligt at være to om det. Vi havde sparet op, så det var ikke noget, vi skulle sidde i gæld for,” forklarer Christina starten for et år siden.

Hun er uddannet social- og sundhedsassistent og var på vej tilbage fra barsel, da ideen om cafeen kom op. På det helt rigtige tidspunkt. For Christina følte, at der skulle ske noget nyt. Og med to små børn, var udsigten til fleksibilitet og frihed fra et 8-16-job fristende. Nanna var lige kommet hjem efter fem år i Dubai, hvor hun havde arbejdet med indretning, så hun var fri til at kaste sig ud i madeventyret.

Bidt af mad

Ofte handler det om mad, når de to veninder er sammen, og de har klare holdninger. Derfor vidste
de også, at økologi og bæredygtighed skulle være en del af konceptet. Gennem Instagram, Pinterest og diverse influencere, følger pigerne en masse madblogs, og da de først havde besluttet sig for at gå all-in, piblede ideerne frem, indtil de fik zoomet ind på, hvad de ville.

Paninis, bowls, shakes og friskpresset juice i alle kulører. Fem nye, sprøde og farvestrålende salater hver uge. Sådan nogen, der gør sig godt på Facebook og Instagram, hvor pigerne er i sync med deres kunder. Så godt, at de nu har over 100 faste kunder med smag for kålsalater, falafel og broccolifritter. Læg dertil større arrangementer og firmaftaler. Green Habits er en succes. 

Lært at køre forretning

”Det er fedt at se at det kunne fungere. Jeg bliver stolt, når jeg står i butikken og det vælter ind med ordrer. Og alle vil have broccolifritter klokken 18,” fortæller Nanna, som har lært at bevare overblikket. Veninderne er meget ærlige over for kunderne. Som for nylig, hvor de måtte lave et opslag på Facebook, da de havde svært ved at følge med efterspørgslen.

Travlt havde de også på åbningsdagen, hvor de måtte melde udsolgt klokken 12.30. ”Jeg fik vandeksem og det var kaos,” fortæller Nanna grinende. Som nybegyndere endte de med mange ekstra udgifter og alt for få råvarer. ”Men vi lærte meget af det og har også fået meget hjælp fra vores familie,” tilføjer hun.

Silkeborgensere på superfood

Vi er gået ind i butikken og taler, mens Nanna laver en æblesmoothie. Hylderne bugner af beholdere med chiafrø, hamp-protein, hvedegræs, byg-græs, hørfrø og en meget andet. Silkeborgenserne har taget ideen om superfoods til sig.

”Folk er meget positive og opmuntrende. De holder vores gejst oppe. Det er jo en lille by, så det er mere personligt. Det giver en et boost,” fortæller Christina. Bestselleren er en stor Habits Bowl med fem forskellige ingredienser og kød for 85 kroner.

Ideerne popper stadig frem, når pigerne mikser salater, vasker op eller scroller Instagram.

”Vi er ret hypede omkring det med mad og får nye ideer hele tiden,” fortæller Christina. Senest har de to veninder talt om at udvide på den ene eller anden måde, så de kan tilbyde flere typer af retter. Indtil videre hedder det dog stadig Green Habits i Nygade for de to foodies.

Om Christina og Nanna

Christina Meyer, 28 år og Nanna Bahtic, 26 år. Christina bor i Gødvad sammen med sin kæreste og deres to børn på 3 og 2 år. Christina er uddannet social og sundhedsassistent. Nanna har boet flere år i Dubai og bor nu også i Gødvad.

Silkeborg

– Bo centralt, hvor der sker en masse

Bo i byen med naturen i baghaven. Du er aldrig langt fra naturen uanset, hvor du bor i Silkeborg by. Her får du det bedste fra 2 verdener – naturens ro og udfoldelsesmuligheder samtidig med et fantastisk handelsliv, pulserende kulturliv og alle de muligheder en moderne børnefamilie sætter pris på. Her får du alt det du kan forvente af Danmarks 9. største by.

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​