Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Resenbro

– Landsby idyl langs Gudenåen

Resenbro og Skærbæk er for længst vokset sammen til én by. Via naturstien kommer man hurtig på cykel til Silkeborg. Ellers kan turen tages til fods langs den nyrenoverede Pramdragersti/Trækstien, der følger Gudenåen. Med motorvejsafkørsel lige ved byskiltet ligger mange jyske arbejdspladser i bl.a. Aarhus og Herning kun en kort køretur væk.

Naturen kalder

Naturen har kaldt mange tilflyttere til Resenbro og gør at rigtig mange bliver boende i adskillige år. Gudenåen har gennem tiden sat sit præg på byen, der følger åen. Uanset hvor man bor er åen i nærheden med uanede rekreationsmuligheder både på og ved vandet.

Ture langs trækstien

Den nyrenoverede Træksti eller Pramdragersti går fra Silkeborg til Randers og går hele vejen langs Resenbro. Flere vandrere tager alle de 70 km. mens mange bruger stien til en lille lokal udflugt. Et yndet mål er til fugletårnet ved Sminge Sø som er et af Gudenåens bedste fuglelokationer. Her ses om vinteren især vandfugle som ænder, gæs og svaner i hobetal, mens man om sommeren kan være heldig at høre nattergalen synge, mens du rister skumfiduser ved shelteret.

Lokal badesø midt i skoven

Mod syd, modsat Gudenåen er Resenbro omgivet af fredet skov med kløfter og bakker fra istidens morænelandskab. Midt i skoven i en åbning gemmer sig en smuk lokal sø, Schoubyes Sø – populært også kaldet “den kunstige sø”. Søen blev udgravet i 1958, da der skulle bruges sand til vejbyggeri. I dag er det en populær naturbadesø med det reneste vand, der tiltrækker mange børnefamilier. I skoven omkring søen er der adskillige vandreruter, som flittigt bruges af både lokale og gæster.

Danmarks smukkeste golfbane

Midt i skoven mellem istidens højdedrag ligger Danmarks vel nok smukkeste golfbane og Silkeborg Ry Golfklub. Klubben er med sine hele 58 huller et af nordens største golfanlæg og tiltrækker spillere fra hele verden. Men banerne er ikke kun for proffer, – flere begyndere og børn slår deres første slag på banerne i Resenbro.

Foreningsliv når det er bedst

Resenbro IF er en lille forening, der samler byen. I hallen løber glade gymnastikbørn rundt, fodbold og tennisbolde ruller udenfor, mens forældre har kastet sig over bl.a. crossfit. Hvert år i uge 27 forvandles byen til et samlingspunkt for glade børn til idrætscampen CAMP27.

Fart på Jyllandsringen

Når der skal lidt mere fart på, byder Jyllandsringen på fart, spænding og hvinende dæk. Jyllandsringen bruges til køretekniske kurser, motorløb og events. En speciel event er skolernes motionsløb, hvor Resenbro skoles elever i løbesko prøver kræfter med ringen.

Resenbro

Indbyggere
Afstande
Indkøb

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​