Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Kom til "Åben Grund" i Kragelund

Søndag d. 7. maj kan du opleve livet i Kragelund.

Program

Måske en overraskelse til børn og voksne vil vise sig på dagen … 🎁

torvet drone
beliggenhed gis

Kragelund

– Sammenhold og nem motorvejadgang

Kragelund har altid været et pendler paradis. Den gamle Hærvej går gennem Kragelund og gør at byen var både dengang og i dag et fredfyldt stop værd. Med den gode logistik er der fra Kragelund nem adgang til et væld af arbejdspladser  i Silkeborg, Viborg, Herning eller Aarhus.

Omgivet af alsidig natur

Kragelund er beliggende midt i en meget smuk natur med gode adgangsforhold til skovområder, hede, mindre søer, vandhuller og moser. Det tidligere tørlagte Bølling Sø-område er genoprettet som sø med et rigt fugleliv og masser af rekreative muligheder som eksempel lystfiskeri, ridning, vandring, løb og mountain biking rundt om søen.

Vi mødes på Landsbytorvet

Med landsbytorvet i Kragelund er rammen skabt for gode møder og sti-sammenhæng i midtbyen. Et ‘hærvejsmøbel’ byder de lokale og vandre gæster velkommen og åbner øjnene for netop dette historiske og geografiske sted på Jyllands hærvej.

Købmandens landsby eventyr

I Kragelund står borgerne sammen i tykt og tyndt. Da den gamle Brugs drejede nøglen om gik Kragelunds beboere i aktion. I løbet af kort tid fik de stablet en arbejdsgruppe på benene og gennem anparter fik de skudt starten i gang til, at en ung købmand kunne drive butikken videre i dag

5 optegnede vandreruter

Fra Kragelund bymidte kan du tage på 5 forskellige ruter ud i naturen, som hver især går gennem det forskelligartede terræn. Ruterne bliver dagligt benyttet af byens motionister, men også gæster udefra sætter stor pris på Kragelunds natur.

Bølling Sø - mærk fortidens vingesus

Bølling Sø er et resultat af et af landets største naturgenopretningsprojekter og er i dag en sø på ca. 360 ha omgivet af ca. 475 ha marker, enge, overdrev og krat. Det store fredede område er et paradis for fugleliv og friluftsmennesker. En afmærket rute tager dig de 12 km rundt om søen med mulighed for hvil og en madpakke på opstillede restpladser. Eller gå langs søen ad den gamle Hærvej og mærk fortidens vingesus. I Kragelund området er der gjort mange spændende historiske fund bl.a. i forbindelse med tørvegravning. De to mest kendte er de to moselig, Ellingpigen og Tollundmanden.

Lege- og aktivitetspladsen Frederiksdal

Står den på leg og bålhygge er lege og aktivitetspladsen i Frederiksdal et hit blandt byens familier. Mens skumfiduser varmes over bål, spilles der krolf på den anlagte 12 hullers krolfbane.

Sommeren tilbringes i friluftsbadet

Ved det mindste strejf af sommer tilbringer byens børn og vandhunde dagen i det dejlige opvarmede vand i Kragelund Svømmebad. Svømmebadet er et friluftsbad for hele familien bemandet med livredder. Svømmebadet har været Kragelunds stolthed igennem 40 år og drives udelukkende af frivillige ildsjæle fra lokalsamfundet.

Foreningen samler byen

Der er et bredt udvalg af foreninger i Kragelund, hvor idrætsforeningen FK73 er primus motor for byens sport. Du møder et bredt udvalg af aktiviteter, f.eks svømning, gymnastik, fodbold, triatlon, kroket, løb, cykling, håndbold. Men du finder også mange andre foreninger i Kragelund. Landsbyen har et bredt udvalg fra strikkeklubber til idræt.

Kragelund i tal

Indbyggere
Afstande
Indkøb

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​