Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Sorring

– Landsbyen på toppen

Sorring ligger som Danmarks højest beliggende by. Med sine 148 m over havet er der fra Sorring en fantastisk udsigt over Søhøjlandets bakkede landskab. Med kort afstand til både Silkeborg (15 km) og Aarhus (25 km) er Sorring en landsby i kraftig vækst. Med den korte adgang til Silkeborgmotorvejen er jobmulighederne uanede, mens familien bor trygt med masser plads midt i naturen. Sorring-Toustrup er Årets Lokalområde i Silkeborg Kommune i 2022.

Vuggestue, børnehave skole, og SFO

Børnene i Sorring kan vokse op i trygge omgivelser lige fra vuggestue tid til de selv tjekker ud af SFO’en. Både børnehuset og skolen er blevet udvidet og renoveret, og står i dag som moderne institutioner institutioner, så børnene kan få den bedste start. Og med en stor anlagt legeplads er faciliteterne klar til at rumme mange børn i fremtiden.

Ny idrætshal

Sporten trives godt i Sorring, og i 2007 åbnede den nye idrætshal med fitnesscenter, cafeteria og mange former for hal­aktiviteter. Nord for byens sportsplads ligger en ridehal med staldfaciliteter, og hver dag kan man se byens børn og unge på hesteryg på tur i de omkringliggende skove.

Sorring ved Silkeborg er:

At komme ned i tempo i hverdagen

Ditte Schmidt Larsen
Civilingeniør og tilflytter fra København

Indkøb, forsamlingshus og posthus

Hovedgaden snor sig gennem byens midte, og her er mange af byens vigtigste faciliteter placeret. Dagli’Brugsen ligger centralt ud mod byens torv og fungerer ud over dagligvarebutik også som posthus, apotek og benzintank. Torvet bliver hvert år brugt til bl.a. markeder og byfest. Overfor torvet ligger byens forsamlingshus, hvor der findes festsal, køkken og mødelokale. Der afholdes i løbet af året mange fælles aktiviteter og fester .

Landsbyen Sorring - et lokalt bæreventyr

Landsbyen Sorring eller Sorring Bær som det også er kendt som, blev opstartet af en gruppe lokale ildsjæle i 1998 for at skabe lokale aktiviteter, arbejdspladser og sammenhold i byen. Byen stod sammen og plantede 15.000 bærbuske på de højtliggende sydvendte skråninger og begyndte produktionen af lækker marmelade. I fællesskab blev bærene dyrket, høstet og forarbejdet og solgt i samarbejde med byens erhverv.

 

Produktionen er i dag flyttet til Aalborg men bærmarkerne og stoltheden over projektet mærkes stadig i Sorring. I dag nyder lokale stor glæde af at komme og plukke sæsonens bær.

Fællesskab og lokale sammenhold

Ikke kun i bærmarkerne er fællesskabet unikt. I Sorring står man sammen og har et stærkt sammenhold, både over hækken og til fællesspisning, juleøl, julemarked i forsamlingshuset og i kirken, og nye aktiviteter skyder hele tiden op.

Sorring

Indbyggere
Afstande
Indkøb

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​