Oplev de 13 lokalområder herunder:

Silkeborg

– Bo centralt, hvor der sker en masse

Bo i byen med naturen i baghaven. Du er aldrig langt fra naturen uanset hvor du bor i Silkeborg by. Her får du det bedste fra 2 verdener – naturens ro og udfoldelsesmuligheder samtidig med et fantastisk handelsliv, pulserende kulturliv og mange af de muligheder en moderne børnefamilie sætter pris på.

 

Silkeborg by består af en hel stribe bydele, hvor Sydbyen, Alderslyst er de mest centrale. Silkeborg har i mange år haft vokseværk og med åbningen af Silkeborgmotorvejen har udviklingen taget yderligere fart. Byen er efterhånden vokset sammen med adskillige små omegnsbyer der i dag er blevet en integreret del af byen. Og væksten stopper ikke. Silkeborg er populær og konstant under forandring, forbedring og forskønnelse. Nye typer boliger og områder skyder op, så der altid er boliger for enhver smag og pengepung. 

 

Silkeborgs handelsgader glimrer med et hyggeligt byliv med mange special- og kædebutikker. Gågaderne summer af liv en almindelig tirsdag og ikke mindst når handelsforeningen holder arrangementer. Torvet er ofte centrum for aktiviteter og forvandles f.eks. i juletiden til den hyggeligste juleby.

Flyt til Silkeborg

Steffen og Camilla flyttede fra Aarhus og nyder nu Silkeborg

BUSKELUND / BALLE

Balle har tidligere været en selvstændig by, men er nu en del af Silkeborg by og de senere år vokset sammen med Buskelund og Hvinningdal. Med kort afstand ind til Silkeborg centrum tiltrækker Buskelund og Balle en del børnefamilier, der ønsker masser plads og samtidig tæt på alting. Og området er indrettet til børn. Ad gode stisystemer kommer børnene sikkert og trygt rundt til skole og legekammerater.

FUNDER

Funder er en bydel i kraftig udvikling, som efterhånden er sammenhængende med Silkeborg igennem Lysbro. Funders øgede vækst har resulteret i store nybyggerområder, hvor børnefamilierne kan bygge netop det hus, de drømmer om. Men den nemme adgang til Silkeborgmotorvejen ligger masser af arbejdspladser inden for overkommelig transport.

 

Naturen omkring Funder er enestående med masser af kvalitet. Funder Ådal er et stort sammenhængende område med vandløb, bakker, dale og åbne marker. I områderne kan man på en god gåtur møde vilde dyr og planter som odder, orkideer, isfugl, krondyr m.fl.

Silkeborg er:

Drømmen om noget helt andet

Mette Sandbæk Vandborg Uddannet cand.merc. fra CBS og tilflytter fra København

GØDVAD

Gødvad er et moderniseret parcelhuskvarter der igennem årene er udvidet med huse til enhver smag og pengepung. Området har gennemgået en forvandling fra lille landsby til en stor bydel af Silkeborg. Og væksten i Gødvad fortsætter. Nye boligområder skyder op i det attraktive område. 

 

Med nybyggerområdet Eriksborg er det planen, at godt 7.000 nye borgere kommer til området ud mod Grauballe. Eller hvad med at bo i det nye boligområde Gødvad Enge med fokus på natur og bæredygtighed. Gødvad Enge er det første projekt i en ny bæredygtig bydel, der fokuserer på vandbalance som overordnet grønt tema. Bydelen henvender sig til både familier og enlige, – der alle ønsker at bo i omgivelser med et stort islæt af natur og god adgang til Silkeborg midtby og nem adgang til Silkeborgmotorvejen.

Silkeborg er:

At udleve drømmen om egen café

Christina Meyer og Nanna Bathic
Indehavere af Green Habits

HVINNINGDAL

Bydelen Hvinningdal er i dag vokset sammen med og blevet en integreret del af Silkeborg. Mange områder er blevet moderniseret og flere nye villakvarterer er skudt frem, som huser rigtig mange børnefamilier. De mange nye børnefamilier i området har også skudt gang i modernisering af områdets faciliteter som skole, stisystemer og idrætsfaciliteter.

 

Naturen er tænkt ind i udvidelsen af området, og i 2000 blev der plantet en skov, som beboerne flittigt benytter til vandreture, overnatning i shelter og hyggelige ture i skoven.

SEJS-SVEJBÆK

Sejs-Svejbæk er en stationsby med ca. 4.500 indbyggere. Byerne Sejs og Svejbæk er vokset sammen til én by og ligger smukt langs Brassø ca. 7 km sydøst for Silkeborg. Byen har et stærkt sammenhold og en meget aktiv idrætsforening. 

 

Naturen omkring Sejs-Svejbæj er unik. Placeringen langs søen giver fantastiske udsigter og adgang til vand, badestrand og sejlads. Modsat søen grænser byen op til statsskovene med nogle af Danmarks bedste MTB-spor, vandreture og muligheder for at opleve årstidernes skiften. De fredede lyngbakker Sindbjerg og Stoubjerg lokker mange lokale ud på en aftentur med solnedgang fra toppen med udsigt over byen og søen.

VIRKLUND

Virklund ligger ca. 5 km syd for Silkeborg mod Horsens og har i dag ca. 3.400 indbyggere. Byen ligger naturskønt omkranset af Silkeborg Vesterskov og Sønderskov. Og netop naturen og placeringen tæt på Silkeborg gør Virklund særdeles attraktiv blandt børnefamilier. 

 

Med vejnavne som Paradisvejen, Fyrrebakken og Hjortekæret vidner det om, at by og natur smelter sammen. Det kuperede terræn og badesø midt i byen giver både beboere og gæster uanede outdoor muligheder.

Flytter til silkeborg

Maria louise og Esben har bosat sig i Silkeborg

buskelund / balle

Børnepasning
Skole
Indkøb
Nyttige links

Silkeborg er:

Naturoplevelser og træning på samme tid

Line Brandt Pedersen
Projektleder og triatlet på højt plan

Silkeborg er:

Tid til det frie liv i byen

Line Bojsen
SoMe-konsulent, bybo og æstetiker til fingerspidserne

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​