Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Salten

- Nært bysamfund indrammet af sø og godt naboskab

Salten er en landsby i det midtjyske, som på trods af sin lille størrelse har mange engagerede indbyggere, der arrangerer alt fra fællesspisning til brætspilsaftener, julemarked og gymnastik. Salten og Them er nærmest vokset sammen – og institutioner, skole og indkøb ligger i Them.

Tilflyttere beskriver Salten som en by, man hurtigt føler sig hjemme i. Måske er det fordi, man tager sig godt af sine tilflyttere, fx har det sociale midtpunkt Salten Borgerhus fællesspisning et par gange årligt, der er J-dag, Ladies Night med bobler og alt muligt andet. Og rækker man som ny tilflytter ud til folk i byen, så er de klar til at hjælpe. Hvad enten det drejer sig om en del til plæneklipperen eller om at mødes en eftermiddag til leg og kaffe på byens legeplads.

Boblebad og byfest

For børnefamilierne er der den populære bamsebingo, hvor gevinsten er de vamsede krammedyr, du kan deltage i julemarked og fastelavn eller tage hele familien med til klassisk banko med masser af sponsorgaver. Salten er nabo til den lidt større by Them, og her er både skole (via veludbygget stisystem), idrætsforening, børneinstitutioner og tilmed svømmehal med vipper og varmvandsbassin. Boblebad og saunagus har svømmehallen også – måske noget til en børnefri aften. I juni afholdes der hvert år Salten Marked, som er et klassisk – og landskendt – marked komplet med boder, DJ og bands, børneshows, stort tivoli på pladsen og al det andet, der hører en byfest på landet til.

Skønne Salten Langsø

Salten er omgivet af skov og hopper du i vandreskoene, er du hurtigt ved Salten Langsø, en smal, langstrakt sø i skovområdet mellem Gl. Rye og Salten. Søen krydses af Salten Å og er dermed en del af det store Gudenå-system. Området har masser af vandreruter, der går igennem skov af bøg, gran og gamle egetræer.

 

Om efteråret skal du huske svampekurv og lille kniv. Hele området ved Salten Sø er temmelig øde og kuperet og veksler mellem skov, hede og strømmende vand. Omkring den store sø finder du utallige småsøer, der ligger som dryppet ud af den store sø.

Salten er:

Langsom lykke på landet

Karina Sørensen
Psykolog og tilflytter fra Aarhus

Kigger du på fugle?

Er du til fugleliv, så er Salten-området et af landets bedste steder at spotte de vingede væsener. Her er ses både havørn, fiskeørn og sortspætte. Også den noget mindre blå-orange isfugl yngler ved Salten. Området gemmer også på en geologisk seværdighed, nemlig Salten Profilet, som blotlægger forskellige geologiske lag. Profilet er en del af Danmarks største indlandsklint, Slusebakke. Naturskønne cykelruter i området findes også lige uden for din hoveddør heriblandt cykelrute til Gl. Rye, hvor tætte skov afløses af åben hede.

Fyldte indkøbsposer og sved på panden

Sportsaktiviteter skal man til Them for, men så er der også både sportshal, fodbold, fitness, håndbold, gymnastik og outdoor-aktiviteter. Samtidig har du kun små 10 kilometer til centrum af Silkeborg, og når hurtigt også Aarhus, Skanderborg og Horsens. Det er også i Them, man handler ind.

Salten i tal

Indbyggere
Afstande

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​