Til tops i optimale omgivelser

Line Brandt Pedersen

Mød Line Brandt Pedersen, tidligere professionel fodboldspiller og nu topatlet indenfor triatlon, duatlon og crossløb. For Line har det stor værdi, at hun blot behøver at gå ud af sin havelåge for at finde den ideelle træningsbane.

”Jeg har altid haft en drøm om stille op i en ironman (3800 m svømning, 180 km cykling og 42 km løb). Og så fandt jeg ud af, at jeg var god til triatlon. Jeg var i forvejen god til at løbe, mens cykling og særligt svømning var helt nyt for mig, men jeg kunne mærke, at jeg blev bedre hver dag. Jeg blev bidt af triatlon.”

Line Brandt Pedersen sidder i stuen og fortæller om sit møde med triatlon for blot to år siden. Uden for terrassedøren løber Gudenåen. Håret er samlet i en praktisk hestehale og både t-shirt og bukser er sportstøj. Selvfølgelig, fristes man til at sige. For Line sidder ikke stille længe af gangen. Hun træner. Og det gør hun så godt, at hun er havnet i den absolutte top.   

Til tops som europamester og danmarksmester

I mange år spillede hun professionel fodbold i USA og Danmark, men for tre år siden blev fodboldstøvlerne skiftet ud med løbesko og lange træningspas alene. Hun kastede sig over triatlon, men konkurrerer også inden for duatlon og er på landsholdet i crossløb.

”Efter mange år med holdsport savnede jeg, at det var mig selv, der styrede. For når jeg først sætter mig noget for, vil jeg gøre hvad som helst for at blive den bedste. Det var en stor beslutning. Fodbolden havde været en stor del af mig i mange år, så det skulle være en stor sportslig udfordring, for at jeg ville opgive fodbolden og det fællesskab, jeg havde der,” fortæller Line.

Det viste sig at være det helt rigtige valg for Line, der altid søger at udfordre og udvikle sig selv. Sidste år kom hun helt til tops, da hun betrådte det øverste podie som europamester inden for sin aldersgruppe og danmarksmester i en halv ironman blandt alle aldersgrupper. Noget af en debut for den tidligere elitefodboldspiller. Derudover blev hun i 2019 også udtaget til det danske landshold i crossløb og repræsenterede Danmark ved både de nordiske mesterskaber, europamesterskabet samt verdensmesterskabet.

 

Hellere lidt for travlt

20 timer om ugen. Så meget tid bruger Line på træning. Vel at mærke sideløbende med at hun jonglerer et fuldtidsjob som projektleder hos Arla. Vækkeuret bimler derfor klokken 05.30 hver morgen, så hun kan være klar ved bassinkanten klokken 06.00. Efter en time i vandet bytter hun badedragten ud med en mere passende businessgarderobe. Efter arbejdsdagen er klokken typisk 17.00, før hun er hjemme igen. Så trækker hun i løbetøj eller hopper på cyklen, og herefter venter to-tre timers træning forude. Først derefter er det tid til aftensmad sammen med kæresten Lars. Weekenderne går med at deltage i konkurrencer eller have lange træningspas.

”Jeg vil hellere have lidt for travlt end kede mig,” siger Line, som ikke er den eneste i sin familie, der er hooked på endorfiner: Hendes lillebror, Mads Brandt Pedersen, er kajakroer på det danske landshold og blev i 2019 både U23 verdensmester samt senior verdensmester i den langdistancedisciplin, der hedder maraton. Lillesøsteren Nanna Brandt Pedersen er også konkurrencekajakroer på landsholdet, men indenfor sprintdistancen.

 

Fantastiske omgivelser

For Line, der dyrker flere discipliner, betyder det meget, at hun bare skal ned for enden af sin have, så er hun på sin træningsbane. Herfra kan hun løbe i skoven, på asfalt, i bakker eller hoppe i søen. Alt sammen lige uden for døren.

Tingene er tilgængelige, så man slipper for at skulle køre for at dyrke sin sport. Det gør det nemmere at komme afsted. Det er bare på med løbeskoene.”

Selvom pulsen er i vejret og blikket er på løbeuret, lægger hun mærke til omgivelserne.
”Der findes ikke andre steder at træne, hvor omgivelserne er så fantastiske. For mig er det naturoplevelser og træning på samme tid,” siger Line.

”Jeg kan stadig finde nye steder i Silkeborg at træne. Der er et uendeligt antal løberuter. Det er lige før, jeg nogle gange farer vild i skoven. Det er fedt, at man på den måde kan gå på opdagelse i sin egen by. Mine træningskammerater rundt om i landet er vildt misundelige,” fortæller Line begejstret med et blik på skoven, der breder sig på den anden side af søen.

Føle at man gør en forskel

Da coronavirus lukkede Danmark ned, besluttede Line og broren, Mads, at sparke en såkaldt Corona Challenge i gang med det formål at samle penge ind til forskning i virusset. De to topatleter skulle dyste i hver deres sport; Line skulle cykle, løbe og svømme, og Mads skulle ro i kajak. Distancen hed Silkeborg-Randers ad Gudenåen og Trækstien – i alt godt 70 kilometer.

Line peger ud af vinduet, mens hun fortæller:
”Det var der, lige uden for vores hus. Min sport og hans sport. Forholdene var perfekte,” fortæller Line, der vandt over sin fem år yngre lillebror ved at bruge lidt over fire en halv time på at cykle, svømme og løbe den lange rute.

”Jeg havde brug for at have et mål at arbejde hen imod. Og det her gav mig den samme følelse af konkurrence. Hvor mange penge mon vi kunne samle ind. Og så var der en masse nye ting at sætte sig ind i. Det var sjovt og udfordrende. Og det var tilfredsstillende at hjælpe på en eller anden måde. At føle at man gjorde noget,” fortæller hun.

I alt samlede Line og Mads 142.000 kroner ind med hjælp fra sponsorer og folk, der donerede penge. TV2 og DR dækkede eventen tæt, og mange mennesker var mødt op på ruten for at heppe.

Store sejre

Ingen tvivl om, at et liv i sport har givet Line nogle kæmpe sportslige og personlige oplevelser. På spørgsmålet om, hvad der har været de største oplevelser, har hun svært ved at nævne én ting  frem for noget andet:

”Fodbolden førte mig til USA, hvor jeg boede i fire år, med alt hvad det indebærer af store oplevelser både på og udenfor banen. Derudover har jeg konkurreret mod de absolut bedste løbere i verden til verdensmesterskaberne i crossløb, samt rejst rundt i det meste af Europa med både fodbold, triatlon og crossløb og opnået store, personlige sportslige sejre” slutter Line.

Om Line
Line Brandt Pedersen, 29 år. Dyrker triatlon, duatlon og crossløb på højt plan. Uddannet cand.merc. inden for Supply Chain Management. Arbejder fuldtid som projektleder hos Arla Foods i Aarhus. Bor i villalejlighed i Silkeborg sammen med sin kæreste, Lars Damgaard, der arbejder i Silkeborg Kommune. Line er født og opvokset i Silkeborg og har boet fire år i USA, hvor hun spillede professionel fodbold, samtidig med at hun tog sin bacheloruddannelse.

Link: Læs mere om Line og hendes sport: www.triatlon-line.webnode.dk/om-os/