Lev det gode liv

–  Hvad er det go’e liv for dig?

Natur har vi masser af. I Silkeborg Kommune har vi det godt og ønsker, at du også får skabt et godt liv for dig selv og din familie. Et liv med muligheder for fritidsaktiviteter og udendørsliv i Danmarks Outdoor Hovedstad.

Børn der bader

det gode liv er at…

… stå op om morgenen, trække gardinerne fra og se ud over søer eller skov.

… drikke morgenkaffen på terrassen og nyde dagens første solstråle.

… arbejde tæt på din bopæl, hente børn med røde kinder og lommer fulde af grankogler.

… bo med naturen i din baghave, samtidig med det pulserende kulturliv tæt på.

vi synes selv, at vi har formået at skabe rammerne for det gode liv for alle..

Nærmere naturen kommer du ikke

– Danmarks Outdoor Hovedstad

Det er ikke kun for hyggens skyld, at vi kalder os selv for Danmarks Outdoor Hovedstad. DIF har i marts 2019 udnævnt Silkeborg Kommune som kommune nr.1 i Danmark med flest muligheder for skovidræt. Derudover er vi blevet udnævnt som nr.2 kommune med bedst muligheder for både skovidræt og vandsport. . Det vidner om de mange naturskønne områder, som vi er så heldige at være omringet af. Læs artikel her

Naturløb

 

MTB, kano eller kajak?

– Er du til konkurrencesport
og sved på panden?

Du får ikke meget tid til at kede dig, for sportsgrene og muligheder for frisk luft er der nok af. Det er helt op til dig, hvilken form for motion, der passer til netop dig og din familie – hvad end du vil gå til holdsport, dyrke motion på højt plan – eller om du bare vil nyde en gåtur med hunden og børnene. Har du børn med høje ambitioner inden for sport, er det værd at kigge på Elite Silkeborg. Her forener man skole og eliteidræt fra 7. klasse og indtil studenterhuen er i hus.

Naturklatring
Børn der leger ved springvand

Biograf, museer
og et livligt butiksliv

– En lørdag formiddag for enhver smag

Om du bor i Silkeborg by eller i et af vores skønne lokalområder, kan vi garantere dig for, at du ikke har langt til en aktivitet for dig og din familie. Silkeborg midtby kan med sine hyggelige gågader, små specialforretninger og mange caféer sprede en lunefuld atmosfære. Er du kultur- og kunstinteresseret, er Søhøjlandet Silkeborg hjemsted for mange gallerier og udstillinger, hvor du bliver beriget med historie og stemning.

Spejder, trompet
eller skoleskak?

– Vi ønsker at styrke
børnenes kreative dimension

Drømmer dit barn om at gå til fritidsaktiviteter, få nye venner eller lære at spille på et musikinstrument? Silkeborg Kommune bugner af varierende muligheder. Vi tilbyder alt fra håndbold, fodbold, ballet og på Den Kreative Skole kan børnene forfølge deres forfatterdrømme, gå til teater, dans eller udfolde sig kreativt i form at billedkunst.

Et skakspil

Læs også