”Lykken er at finde roen i sig selv”

Simone Vendelbo

For Simone Vendelbo, kvinden bag Ro Yoga, skal tingene helst hænge sammen. Og det gør de på landet, hvor hun finder plads til både indre og ydre ro.

Ro Yoga. Det var ikke svært for iværksætter Simone Vendelbo at finde på et navn til sin virksomhed. For der er så meget ro og skønhed herude ved Bølling Sø i Kragelund. Fuldendte rammer for den uddannede yogainstruktør, der siden 2017 har drevet yogastudie fra huset for enden af grusvejen. Fra grusvejen fører en sti ned til søens glinsende vand.

Allerede kort tid efter at hun og manden, Simon, flyttede ind i det 360 m2 store hus, øjnede Simone muligheden for at tilbyde yoga på matriklen. Efter flere års studier på CBS tog hun springet:

”Jeg spurgte mig selv, hvad der egentlig gør mig glad?” Og svaret var yoga. Og tanken om at kunne lære det fra sig, som hun brænder for, lå lige for.

Ro Yoga blev født

”Jeg har altid haft gåpåmod, og det var ideelle omgivelser. Hvad kunne gå galt,” fortæller 29-årige Simone om den energi, der fik hende i gang.

Parret begyndte at renovere den ene længe og fik åbnet, så de originale spær blev fritlagt. Inden længe stod yogastudiet klar. Simone købte måtter og tæpper og med hjælp fra Facebookgrupper og naboer begyndte de første yogaelever at melde sig. Seks elever blev til otte elever, som blev til tolv. Ro Yoga var født. Simone har siden udvidet med onlineyoga og har nu flere end 600 medlemmer, der betaler en fast, månedlig pris for den frihed, det giver at kunne træne, når det passer en. Hun er også yderst aktiv på Instagram, hvor hele 10.000 følger hende i køkkenet, yogastudiet, haven, og hvor hun ellers er.

Fra Nyhavn til omvæltning

Huset trængte ellers til lidt mere end en kærlig hånd, da hun og Simon i 2017 flyttede fra sprællevende Nyhavn til rolige Kragelund, en lille by 10 kilometer vest for Silkeborg. Simon, der er helikopterpilot, havde fået job i forsvaret i Karup og så var det tid til at flytte vestpå for parret.

”Jeg så huset, og det første jeg tænkte var ”Wauw! Det var i november, en kedelig måned. Tænk at det var smukt herude – selv i november!”

”Det var lidt af en omvæltning. Men jeg så det som en mulighed for at komme ud af byen. Jeg savnede naturen og renere luft. Det gør noget godt, for hurtigt opdagede vi, at vi sover meget bedre herude,” fortæller Simone, der voksede op i Køge syd for København.

Vi kigger ud på skelettet af en terrasse, som Simones mand er ved at bygge. Han har hænderne godt skruet på, fortæller hun. Det er også nødvendigt, når man kaster sig ud i et stort, gammelt hus, der trænger til hjælp. Og som i dag ligner noget fra et glittet boligblad med sin blanding af lidt nyt og meget brugt og upcyclet. Med et klart feminint aftryk af rosa og en sikker indretningshånd.

Yoga er en pause

Vi er gået ind i yogastudiet. Simone laver ubesværet forskellige yogaøvelser blandt andet en hovedstand. Der er lyst og lækkert, og i hjørnet står et kamera parat til at skyde onlineundervisningen. Hvor der i øvrigt aldrig er musik i baggrunden. Når Simone dyrker yoga, skal der være stille.

”Yoga handler om at finde roen i sig selv. Det er ikke bare stræk, men det er at have sig selv med i det. Yoga er for mig en pause, der giver mig ro og klarhed i hverdagen. Jeg har lært at trække vejret nemmere, når jeg er presset. At bruge den dybe vejrtrækning. Jeg er blevet bedre til at trække mig selv ud af en situation, og ikke så nemt lade mig rive med af mine følelser,” forklarer Simone, der ud over yoga også løbe- og styrketræner, når det skal være performancedrevet.

Åben og nysgerrig

Yogaen har givet hende et andet forhold til sin krop.

”Jeg ved, at man ikke bliver perfekt. Jeg er blevet bedre til at nyde og sætte pris på min krop. Tidligere kunne jeg fx tænke, at jeg havde en stor numse. Nu er det mere ’tænk at min krop kan det her’,” fortæller Simone, der også mediterer dagligt. Og som i starten ikke troede, at hun kunne lære det.

”Det var noget nyt for mig – det spirituelle univers. Men jeg har altid været åben og nysgerrig omkring andre måder at anskue livet på, så det var ikke svært for mig,” fortæller hun.

Vi går udenfor. Hun drømmer om at blive selvforsynende og give mere plads til naturen. Hun er allerede godt på vej, for den vilde naturgrund er et mekka for sommerfugle og bier. Nogle gange rykker hun yogastudiet ud på græsset og nyder, hvordan vejrtrækningen får selskab af fuglenes ivrige pippen.

Om at træffe konsekvente valg

Der er noget konsekvent ved Simone og hendes mindset. En bevidst tilgang til tilværelsen, som inspirerer. Der går en lige linje fra yoga, over flytning til Jylland med ja-hatten på, sund livsstil til den vilde have og senest valget om at blive veganer. Efter flere års tilløb besluttede hun for to år siden at droppe alle animalske produkter og gå all in på quinoa bowls og falafel. Siden fulgte Simon med.

Det var særligt det etiske omkring dyrevelfærd, der gjorde udfaldet. At spise dyr, når det ikke er nødvendigt. Og når man ved, hvordan vi behandler vores produktionsdyr, som hun siger. Samtidig føler hun sig som veganer mere sund og energisk og uden en tung fornemmelse i kroppen. Hun vil også gerne gøre noget positivt for klimaet og mener, at man som privatperson, skal gøre det man kan.

”De etiske spørgsmål gør det nemt for mig. Jeg er ikke bange for at træffe et valg og så stå ved det. Hvad siger maven? Hvad siger fornemmelsen mig,” forklarer Simone om de konsekvente valg, hun træffer.

Hvad gør mig lykkelig?

Hun har blandt andet taget en bevidst beslutning om at være mindre materialistisk, og mange af møblerne i huset er købt brugt. Også den lange, blå kjole hun har på, er upcyclet af gamle sarier fra Indien.

”Jeg spørger, hvad gør mig lykkelig? Jeg forsøger at finde værdier i noget, der ikke er materielt. Det materielle kan nemlig nemt forgå. Det er også en del af yogafilosofien, at man ikke skal være for knyttet til ting,” fortæller Simone. Tingene hænger sammen hos Simone og Ro Yoga i Kragelund.

Om Simone

Simone Vendelbo, 29 år. Uddannet yogainstruktør på Bali. Uddannet cand.merc. fra CBS. Vokset op i Køge, syd for København. Har siden 2017 boet i Kragelund sammen med sin mand Simon, 30 år. Driver virksomheden Ro Yoga, der tilbyder online yogaundervisning, yogastudie og workshops.

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​