Oplev de 13 lokalområder herunder:

Voel

– Centrum for familie og håndbold

Voel er måske bedst kendt for sin stærke håndboldklub men burde også være kendt for det store lokale fællesskab og engagement i byens foreninger. Byen er hjem for ca. 1.600 borgere og attraktivt beliggende mellem Silkeborg, Aarhus og Viborg.

Børnene samles centralt i byen

Centralt i Voel ligger Voel Skole, børnehaven og Voel Hallerne, som er der byen samles. Børnene løber direkte fra skolen til leg og træning i hallen og boldbanerne, som bliver flittig brugt. Voel Skole er en lille tryg skole med omkring 200 elever fra 0. – 6. klasse.

Lige ved siden af skolen ligger børnehaven Voel Børnehus omgivet af en fantastisk legeplads, der udfordrer alle byens børn.

Friskolen Klippen

Ud over byens kommunale skole råder Voel over en Kristen friskole Klippen med ca. 220 elever fra 0. – 9. klasse. Skolen har små klassestørrelser og ligger i naturskønne omgivelser med udsigt over markerne.

Voel er lig med håndbold

I Voel er der ingen tvivl om at byens stolthed er håndboldklubben Silkeborg-Voel. Klubben har i adskillige år produceret håndboldstjerner, sat byen på landkortet og er moderklub til håndboldklubben BSH.   Det professionelle setup er startet i det små med et fantastisk frivilligt foreningsarbejde. Begge haller i Voel emmer af liv hver dag. Børn fra 1-4 år render rundt til “spilopperne” og øver alt fra kolbøtter, sanglege til boldkast. De lidt større kaster håndbolden eller svinger danseskoene på de mange forskellige hold. Når talent og ambitionerne vokser hos de mest garvede håndboldbørn,er der elitetraditioner i klubben at stå på skulderne af.

Stærkt sammenhold og et Multihus i sigte

I Voel står man sammen og engagerer sig i byen og sammenholdet. Byen ønsker, at halområdet bliver udvidet til et multihus, som kan rumme mange flere aktiviteter og arrangementer. Og de er godt på vej. Der bliver afholdt arrangementer, indsamlinger osv. med formål at rejse penge til projektet. Alt sammen til glæde for borgerne både nu og i fremtiden.

Naturen omkring Voel

Voel er omgivet af marker og flotte udsigter over landskabet. Med et par gode vandrestøvler er Gjern Bakker indenfor rækkevidde. Her er der et væld af outdooroplevelser for store og små. Adskillige vandreruter går gennem Gjern Bakker og byder på fantastiske udsigter, f.eks. fra Store Troldhøj, Solhøj, Lille Troldhøj og den 100 meter høje Randers Høj, hvorfra man i klart vejr kan se Viborg Domkirkes tårne.

Voel

Indbyggere
Afstande
Indkøb

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​