Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Skægkær

- Med nyt boligområde og aktivt fællesskab

Skægkær ligger omgivet af mark og skov i landlige omgivelser nordvest for Silkeborg. Alligevel er du tæt på byens pulserende liv, hvad enten det er i Viborg eller Silkeborg. Er du på cykel, så kan du ad den brede og sikre cykelsti lige uden for din dør, være på rådhuset i Silkeborg på bare 20 minutter. Og med en placering 3 minutter fra motorvejen, når du Store Torv i Aarhus på 45 minutter. Skægkær har cirka 450 beboere, og var i 2022 den by i Danmark med over 200 indbyggere, der voksede mest. Hele 20 procent faktisk. Hvad er det Skægkær tilbyder?

Skole og aktiv borgerforening

Særligt småbørnsfamilie slår sig ned i byens nye rækkehuskvarter, der allerede myldrer med børn og barnevogne. Og pasning skal du ikke køre efter, for Skægkær Børnehus  udvider, og tilbyder nu også vuggestue til de mindste.

 

Her er skole helt til 9. klasse, hvor børn fra flere byer omkring Skægkær – blandt andet Serup, Sejling og Sinding-områderne, mødes. Ud over en sportshal, har skolen et hjerterum, som den aktive Skægkær Borgerforening bruger til flere arrangementer, fx. en sommerfest for hele byen med quiz og dans og livemusik.

 

Borgerforeningen arrangerer også bålhygge til Sankt Hans, julehygge, fastelavn og alt det andet, der skaber et sammenhold i en lille by. Måske har du hørt om Skægkær Blæserne? Det er et brassband, der har eksisteret siden 1967, og som tilbydes alle børn på byens skole.

Høj puls og hygge

IF Centrum hedder idrætsforeningen i byen, som drives af frivillige. Foreningen udbyder badminton, fodbold, gymnastik, svømning og volleyball, og de vil hellere end gerne have endnu flere holdkammerater.

 

Er du mere til rolig puls og hygge, så har Skægkær også en dartklub. Den blev skabt af en gruppe entusiaster for få år siden, og er allerede en klub, hvor over 30 medlemmer dyster mod hinanden. Eller hvad med en ølsmagning, hvor du kan nørde de gyldne dråber sammen med naboen? Har du brug for en bid at skylle øllen ned med, så skal du bare rundt om hjørnet, for Skægkær har byens eget pizzeria.

Smuk natur på gamle skinner

Skægkær er også skønne naturoplevelser. Tag fx cyklen til Silkeborg via Lysbro ad den gamle banesti langs marker og klukkende vandløb. Her er garanti for fuglekvidder. Stien er 11 km lang og en skøn oplevelse, hvad enten du vandrer, løber eller cykler.

Skægkær i tal

Indbyggere
Afstande
Indkøb
DK's mest voksende landsby i 2021

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​