Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Sjørslev-Demstrup

- Små byer med fællesskab og foreningsliv

Det kan godt være, at Sjørslev-Demstrup – dvs. de to byer Sjørslev og Demstrup, der tilsammen har lidt over 600 indbygger, er små i befolkningstal. Men målt på aktiviteter og faciliteter, er de ikke til at komme udenom.

Kultur og sport for alle

Her er nemlig stor multibane, sportshal, legeplads og fodboldbaner til de boldglade. Derudover er her et egnscenter og en sognegård, der tilsammen fungerer som et stort kulturhus. Egnscentret rummer værksted, mødelokaler, cafe, motionscenter og håndbold, basket, fitness, gymnastikhold og badminton, ja tilmed dart og petanque. Der er også tænkt på de gaming-glade unge, der lejlighedsvist mødes til populære LAN-parties.

 

Sjørslev-Demstrup tilbyder også fodboldskole, der hvert år i august bringer spilleglæden frem hos de lokale børn og unge.

Tæt på alt

Sjørslev-Demstrup ligger i den allernordligste del af Silkeborg Kommune, midt mellem Viborg og Silkeborg, der begge nås på under en halv time. Og skal du til Randers, Herning eller Aarhus, er der ikke langt til motorvejen. De to byer er omkranset af markvidder og enge. Husene i byen er en blanding af ældre velholdte murmestervillaer fra århundredeskiftet, funktionelle parcelhuskvarterer og større landejendomme, og en lille bymidte med kirke er her også.

Oplevelser for alle aldre

Byens nybagte forældre kan få en snak og synge sammen med andre i den lokale Sjørslev Kirke, hvor man mødes til babysalmesang. Kirken lægger også hus til gospelkoncerter og litteraturstudiekreds. Ved siden af byens egnscenter ligger Sjørslev Skole, som har SFO og klub og er en afdeling af Trekløverskolen med børn fra hele oplandet. Den lokale børnehave hedder Krathgården, og holder til på en nedlagt landejendom med åbne udearealer og naturoplevelser, der bare venter på at blive udforsket. Til de mindste er der flere lokale dagplejere.

Fest i fællesskab

Her indkaldes også til fest, og når Sjørslev-Demstrup holder fest, så gør de det ordentligt. Derfor løber årets sommerfest over en hel uge og byder på alt fra banko, hoppeborg, bydyst, guldgravning, bagagerumsmarked, masser af fodbold, fest og kolde fadøl i solen. Sommerfesten er altid baseret på de to byers frivillige kræfter, og sponsorer og alle hjælpes ad med boder, telte, oprydning og planlægning.

Sjørslev-Demstrup i tal

Indbyggere
Afstande

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

Boliger til salg i Sjørslev

Boliger til salg i Demstrup

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​