Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Linå

- Hvor skov og eng møder et levende fællesskab


Linå er den trygge vej til sport, Linå er en kop kaffe i skoven, Linå er boldspil i hallen om lørdagen, Linå er et dyp i søen og en aftentur i kajakken. Linå er en levende landsby, der hvor vejen bugter sig mellem skov, marker og heste på græs – godt 8 kilometer fra Silkeborg.

Et levende fællesskab

Bliv ikke forskrækket, hvis du som tilflytter til Linå knap har stillet flyttekasserne før naboen inviterer dig med til den populære fællesspisning, hvor generationer mødes. Det er ofte byens madlavningshold for mænd, der rører i gryderne, inden byen deler røverhistorier over et glas vin og dagens menu. Måske bliver du også invitereret til den sagnomspundne julefrokost i forsamlingshuset eller budt et glas rosé over hækken. I Linå passer man på hinanden, og arbejder hele tiden for at bevare det unikke fællesskab. Byen har et old school forsamlingshus, der lægger gulv til fester og fællesspisning. Og i Linå er holdningen, at der altid er plads til én til i fællesskabet.

Liv i nyt område

Linå oplever i øjeblikket et generationsskifte, hvor børnefamilier flytter til og bærer deres barndoms traditioner videre – alt fra vejfester, frivillige tjanser til fodboldstævner, foreningsliv og idrætsaktiviteter. Inden for de seneste år er et helt nyt boligområde skudt op og på de lange, lyse sommeraftener vrimler det med børn på vejen, der er skrål på trampoliner og duften af pølser på grillen.

Byen i børnehøjde

I byens hjerte finder du Linå Børnehus, der med både vuggestue og børnehave er stedet, hvor byens børn mødes. Idrætshal, fodboldbaner og fitnesscenter har Linå også. Kløverpladsen ved hallen har legeplads, petanquebane og håndboldmål. Linå Vesterskov omkranser byen og indbyder til hulebygning, gåture eller svampejagt. Er du heldig, spotter du måske et egern, en fasan eller et dådyr.

Sprudlende foreningsliv

Landsbyens kirke lægger hvert år hus til udsolgte julekoncerter, børnearrangementer og foredrag, og Laven-Linå Idrætsforening tilbyder utallige idrætshold på alle niveauer bl.a. kajakroning, SUP-hold inkl. SUP-yoga, motionscenter, fodbold og meget mere. Er du mere til motorløb, er der kun 10 minutter til Jyllandsringen, hvor Linåbeboere får rabat.

Storbyen på 30 minutter

I Linå kan du være sikker på, at de eneste køer, du møder, er dem med yver. Til gengæld er motorvejen til Aarhus og Herning lige om hjørnet. Turen til cafeerne i Aarhus tager 30 minutter i bil, Skanderborg når du på 22 minutter, og tager du den tohjulede ad de bugtede landeveje er der 10 kilometer til Torvet i Silkeborg.

Linå i tal

Indbyggere
Afstande

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​