Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Grauballe

- Foreningsliv, fredagsøl og masser af børn!

Grauballe. Siger det dig noget? Måske har du hørt om Grauballemanden. Og ja, det velbevarede jernalderfund blev rigtig nok fundet i en mose ved byen Grauballe i 1953. Men i dag er der ikke meget mosefund over de godt 800 indbyggere i den aktive by fyldt med børnefamilier, der mødes til både sport, kultur og byfest.

Væk fra alt, tæt på alt

Flytter du til Grauballe, er du 15 minutter fra rådhuset i Silkeborg og har små 8 minutter til motorvejen, der fører til Aarhus og Herning. Altså tilpas tæt på det hele, men alligevel i et bysamfund, der er helt sit eget. Og så langt fra motorvejen, at du ikke kan høre den. Byen har en velfungerende købmandsbutik, som de lokale støtter, så du har aldrig langt til en liter mælk eller den kølige hvidvin til gæsterne på terrassen.

Vejfester og fællesskab

Grauballe har flere villakvarterer – med hver deres tætte vejfællesskab og dertilhørende vejfester. Ofte vil du finde kvarterets børn på legepladsen, som snildt klares gennem et hul i hækken. På en sommeraften er villavejene som skabt til badminton og hyggelige ture på løbehjul eller cykel. En fredagsøl med naboerne er meget velkommen, og som ny tilflytter har du alle muligheder for at blive en del af fællesskabet. Og når du går en tur i byen, skal du ikke blive overrasket, hvis folk hilser, selvom de ikke kender dig. Sådan er Grauballe.

Omkranset af åbent land og små byer

Omkring byen har du et vidtstrakt grønt landskab med bølgende marker, der afløses af små byer og efter en kort cykeltur, er du ved Gudenåen. Her finder du den historiske Svostrup Kro og Trækstien, der følger Gudenåen fra Silkeborg til Randers og er en populær vandrerute. Der er adgang til skole, hal, sport og daginstitutioner via flere stier i byen.

Byfest og bold

Grauballe har masser af aktiviteter i sports-og kulturcentret Grauballe Forum, hvor entusiasterne i byen stabler både foredrag, juletræsfest og fastelavn på benene. For småbørnsfamilierne er der op til flere Trille-Trolle tumle-hold, og er der ikke plads på holdet, så laver man bare et mere. I Grauballe er man ved at ombygge hallen, så der bliver plads til cafe, fitness, klubhus og arrangementer. Idrætsforeningen i byen tilbyder fodbold fra børn til old boys-hold og fx styrke- og motionshold, gymnastik, bordtennis, tennis, håndbold og yoga.

Grauballe i tal

Indbyggere
Afstande

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​