Previous slide
Next slide

Oplev de 13 lokalområder herunder:

Ans

– Smørhullet mellem Silkeborg, Viborg, Aarhus og Randers

Ans ligger naturskønt ved bredden af Tange Sø og er med sine ca. 1.900 indbyggere et velfungerende lokalsamfund i den nordlige del af Silkeborg kommune. Med byens placering ligger Ans centralt for utallige jobmuligheder indenfor kort køreafstand, hvilket gør Ans populær blandt børnefamilier.

Natur med sø og å

Naturen omkring Ans er præget af istidens smeltevandsslugter og højdedrag, som danner et smukt og varieret landskab. Tange Sø som nærmeste nabo er et kæmpe aktiv for byen. Søen er Danmarks største kunstige sø, opstemmet af Gudenåen, og danner et aktivt samlingssted med søbad, shelterplads og en velfungerende sejlklub. Fra Ans kan du gå i de gamle pramdrageres fodspor langs Gudenåen til Silkeborg eller Randers.

Nanna Ans video 570x456

Festival ved søbredden

Hvert år danner søen baggrund for den lokale Tange Sø Festival, som tiltrækker omkring 5.000 gæster fra nær og fjern. Hele byen samles om festivalen og den gode stemning huserer i byen i mange måneder før og efter. Læs mere om festivalen her.

Ans har god plads til børnene

I Ans har byens institutioner masser af plads til både dagplejebørn, børnehavebørn og skolebørn. Områdets natur bliver flittig brugt til ture, oplevelser og læring i det fri. Med byens store legeplads og sportsforhindringsbanen i Iller er der rig mulighed for at få frisk luft for store og små legebørn.

Ans er:

Gode venner og stærkt netværk

Nanna Georgi
Akutsygeplejerske på Viborg Sygehus

Lokalsamfund i rivende udvikling

Ans er et lokalsamfund i trivsel og udvikling med gode  handelsmuligheder, velfungerende foreningsliv og erhvervsliv. Her er det til at finde lige netop det hus, du drømmer om med masser plads og gode naboer. Og mange har indset det, så derfor står Ans i dag højt på mange børnefamilier ønskeliste om at finde den rette drømmebolig.

Ans i tal

Indbyggere
Afstande
Indkøb

Institutioner børn

Børnepasning
Skole

“Som tilflytter er jeg overrasket over, hvor mange unge børnefamilier, der bor her.”

Camilla

“Vi var ved at vokse ud
af vores lejlighed i Aarhus … Her er der plads på den gode måde.”

Maria Louise

“Vi har natur meget tæt på. Så den daglige løbe- eller cykeltur kan foregå i flotte omgivelser, uden at man skal transportere sig igennem det ene og det andet lyskryds.”

Steffen

Scroll to Top

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​

Få tips og opdateringer fra Silkeborg Kalder​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag dem direkte i din indbakke!​