Silkeborg Kommune
er mere end Silkeborg by

– Lokalområder med sjæl og nære relationer

Silkeborg Kommune er beliggende lige i smørhullet af Jylland og midt i det smukke Søhøjland. Vi er Danmarks 10. største kommune og hjem for mere end 95.000 borgere – og har fortsat vokseværk. Vi har en dynamisk hovedby med en bred vifte af uddannelsesinstitutioner, et levende handelsliv, museer og teatre, caféer og restauranter og klassiske parcelhuskvarterer med hyggelige stisystemer og kort til alt. Men Silkeborg Kommune er meget andet en Silkeborg by – vi har mere end 20 skønne lokalområder. Både nord, syd, øst og vest for byen ligger mindre byer og landsbyer, med et stærkt lokalt fællesskab og sammenhold – ligesom alle nødvendige faciliteter er tilstede. Nedenfor sætter vi fokus på 4 lokalområder, som vi skifter løbende ud i.

Børn der cykler

“For os blev det Kjellerup fordi det er en lille og alligevel ikke for lille by, hvor der sker en masse. Der er et rigt foreningsliv, der er masser af sportsklubber. Man kan næsten ikke undgå at få opbygget et godt netværk.”

Tine
Dreng der fisker

Bryrup

– En perle i Guldkantsdanmark

Bryrup er en del af ”Skovlandet” og et af de lokalområder beliggende i den sydlige del af Silkeborg Kommune. Ved at bo i Bryrup, er du tæt på alt det vigtige. Byen ligger smukt i et stærkt kuperet landskab med store skove, søer og udbredte lyngklædte bakker. Jobmulighederne er mange inden for kort afstand, da Bryrup ligger i fornuftig pendlerafstand til både Silkeborg, Horsens, Billund, Ikast, Herning, Skanderborg, Brande og Aarhus.

Byen har egen skole med 0.-9. årgang med SFO og klub, børnehave med ”skovbus” og idrætshal.

Bryrup emmer af hygge og stemning. Her bor både børnefamilier, der vægter fornuftige hus- og grundpriser, gode pasningsmuligheder og nærhed til naturen højt og midaldrende og seniorer, der nyder godt af de mange lokale aktivitetsmuligheder. Fællesskaberne skabes på kryds og tværs af aldersgrupper, hvilket giver et særligt sammenhold.

Din fritid kan du for eksempel bruge i gymnastikforeningen, blandt spejderne, i tennisklubben eller ved Bryrup – Vrads Veteranbane. Ved Bryrup Langsø er der anlagt en populær offentlig badestrand, hvor mange gode minder kan blive skabt. Bestemt et af kommunens mange lokalområder, der er et besøg værd.

Gjern

– En oase midt i det jyske Søhøjland

Gjern er en charmerende by, kendt for sin skønne natur og Dayz Søhøjlandet, hvor du bl.a. kan svinge golfkøllerne en varm sommerdag, tage børnene i badelandet, eller snuppe en tur i fitnesscentret. Gjern er en by i udvikling med flere nybyggede kvarterer. Gå på opdagelse og oplev stisystemet “Banestien”, der forbinder Gjern med Silkeborg midtby via Resenbro og Langå ad en smuk asfalteret cykel/gangsti.

I Gjern kan du sende børnene i den kommunale dagpleje eller i Gjern Børnehus, der er en integreret vuggestue og børnehave. På Gjern Skole går der ca. 150 elever fordelt fra børnehaveklasse til 6. klasse og der er 10 lærere ansat. Fårvang Skole er overbygningsskole for både Gjern Skole og Sorring Skole. Gjern Skole har sin egen SFO, der er beliggende i Gjern Kultur- og Idrætscenter ca. 100 meter fra skolen. Her kan børnene hygge sig med forskellige aktiviteter.

Skal du handle i nærområdet, kan det klares i den lokale Spar. Weekendens morgenbrød kan hentes hos bageren – og det lokale pizzeria står klar til at træde til, når lysten til pizza melder sig. Fra Gjern kan du nå Silkeborg på et lille kvarter, ligesom Aarhus kun er små 25 minutter væk i bil.

Gjern
Gjessø

Gjessø

– Et stærkt lokalt fællesskab

Gjessø er beliggende 8 km sydvest for Silkeborg og har ca. 1.300 indbyggere. Heraf er en stor del børnefamilier. Gjessø er et lille, velfungerende samfund med egen skole, børnehave og købmand. Byen rummer idrætsforeninger med tilbud til alle aldersgrupper, og gode fælles traditioner som fx Skt. Hans-bål ved naturlegepladsen og juletræsfest i det gamle forsamlingshus. Og ikke mindst den årlige Gjestivas – en festlig weekend for både børn og voksne.

Du opdager hurtigt, at byen er smukt beliggende i et naturskønt, kuperet område, omgivet af skove og marker. Fra Silkeborg til Gjessø går turen via en Margueritrute (Gjessøvej), og veje og skovstier er flittigt brugt af motionister som løbere og cyklister – bl.a. mange mountainbike-cyklister.

Melder lysten til at bade sig, finder du midt i Gjessø en af Danmarks højst beliggende søer – 86 meter over havets overflade. Søen har kun kildevæld og er derfor også en ren sø med gode bademuligheder fra to offentlige strande og badebroer. Begge badestrande bliver vedligeholdt af grundejerforeningen og er flittigt brugt i sommerhalvåret af både børn, unge og voksne. Om vinteren er søen også centrum for aktiviteter. Står du på skøjter, kan du indtage isen en kold vinterdag. Er du ikke kuldskær, har du rig mulighed for at vinterbade – efterfulgt af en tur i den etablerede sauna-hytte.

Søen har en del fisk – blandt andet gedder – og deraf er navnet Gjedsø opstået. I dag Gjessø.

Fra Gjessø har du kun ti minutter i bil til Silkeborg midtby, ligesom du både kan nå Aarhus og Horsens på godt 30 minutter. Silkeborg Kommune anlægger de kommende år cykelsti fra Gjessø til Silkeborg, så Gjessø-borgerne kan komme sikkert frem på to hjul.

Kjellerup

– Et dynamisk og spændende midtpunkt

I Kjellerup finder du omkring 5.800 indbyggere og kommunens næststørste by. Mulighederne i byen er mange – og Kjellerup har vokseværk! Her bosætter du dig i en by, der har det hele – et bredt udbud af boliger til gode priser og alt det du skal bruge til en god hverdag for dig selv og familien. Du bliver mødt af et rigt handelsliv, skole til 0.-9. årgang, daginstitutioner, moderne idræts- og kulturfaciliteter, et spændende foreningsliv med masser af arrangementer og begivenheder.

Kjellerup er en tryg by, hvor man kommer hinanden ved – og mange frivillige hænder bidrager til at bibeholde det stærke sammenhold. Her er det er godt at være barn, voksen og ældre. Erhvervslivet er dynamisk med gode virksomheder, der bidrager til byens liv og fællesskab.

Tange Å og det grønne naturbælte Krabbes Grønne Ring omkranser Kjellerup, og forener by og natur. Det grønne går ind og tager fat om byen – så du hurtigt befinder dig ude i naturen, og har mange rekreative udfoldelsesmuligheder tæt på.

Kjellerup er attraktivt placeret for pendlere – du når til Silkeborg på et kvarters tid, til Viborg på 20 minutter og helt til Aarhus på under 40 minutter.

Kjellerup

Læs også

NYTTIGE LINKS TIL TILFLYTTERE